0:00
/
A hősökre emlékeznek októberben

Egyre közeledik az október 23-i megemlékezés ünnepe. Berlinger Attila, a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója arra kérte azokat a szervezeteket, intézményeket és személyeket, akik koszorúzni szándékoznak, hogy jelezzék a Kulturális Központ felé. Ezt a mai napon még megtehetik az érdeklődők. 

A megemlékezésen, amelyet gimnazista diákok műsora fog színessé tenni, valamint a hangversenyen kívül, a gyermekekre is gondoltak a szervezők, így számukra kézműves programokkal rukkol elő az intézmény. 

Idén lesz az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulója. Az eseményről természetesen városunkban is megemlékeznek majd koszorúzással és egy ünnepi műsorral.

Diákok az ünnepért

Az ünnepen emlékező beszédet mond Gyurkovics János, Szekszárd Megyei Jogú Város alpolgármestere, majd az I. Béla Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola diákjainak előadását tekinthetik meg a résztvevők, aztán Sefcsik Zoltán evangélikus lelkész mond egyházi áldást.

Közreműködik az Alisca Brass Band, Magyar Nemzetőrség Tolna Megyei Szervezete és a Honvéd Hagyományőrző Egyesület.

Délelőtt és délután a Babits Mihály Kulturális Központban családi kézműves programot terveznek, 16:00 órától pedig a Művészetek Házában kezdődik egy ünnepi hangverseny „Tisztelet a Hősöknek” címmel. Közreműködik Lozsányi Tamás orgonaművész és a Szekszárdi Kamarazenekar.