0:00
/
A Liszt és a Luther teret is átvette a kivitelező

Hétfőn a terveknek megfelelően lezajlott a Liszt Ferenc tér és a Luther tér munkaterület átadás-átvételi eljárása. Ezt várhatóan pénteken követi a Zöld Város program többi eleme, a Liszt Ferenc tér-Luther tér közötti térsor valamint a Wosinsky és Kölcsey lakótelepek területei.


"A bontási munkák július 17-én, hétfőn kezdődnek. Addigra a területeket fizikailag is elzárják a járókelők elől, a bíróság, a boltok és üzletek megközelíthetősége viszont biztosított marad. Az első időkben különösen nagy zajjal és porral járó bontási munkákat végeznek majd, amiért kérik a lakosság megértését, türelmét"

– mondta a helyszínen tartott sajtótájékoztatón a kivitelező HGT Invest Kft. ügyvezetője, Hámori Szabolcs.

Gyurkovics János alpolgármester is a lakók és a környéken dolgozók megértését kérte a Szekszárd szinte teljes belvárosát érintő felújítás miatt.

"A lehető legtöbb csatornán tájékoztatjuk a lakosságot a projekt előrehaladásáról, de arra is van lehetőség, hogy elektronikus hírlevelet kérjenek a beruházásról."

A Polgármesteri Hivatal az érintettekkel közvetlenül is felvette a kapcsolatot, a lakosság tájékoztatása pedig a hivatal elektronikus felületein és a sajtón keresztül valósul meg. Újdonság, hogy aki a zoldvaros@szekszard.hu címen jelzi elérhetőségét, az közvetlenül is megkapja a projekttel kapcsolatos tájékoztató anyagokat, továbbá a Hivatal a 74/999-313-as számon telefonon is nyújt felvilágosítást – hívta fel rá a figyelmet Kilián Máté, kommunikációs referens.