5 hónap

A titoktartási nyilatkozat sem akadályozta meg abban a nyertes exfeleségét, hogy másoknak is beszéljen róla.
A férfi, aki a Mega Millions lottó történetének második legnagyobb nyereményét vihette haza, a bíróság elé citálta lánya édesanyját, amiért egy titoktartási nyilatkozat aláírása ellenére szüleinek beszélt a nyereményről. 

Az illető aki nyilvánvaló okokból névtelenségét választotta, azt állítja, hogy lánya édesanyja azon kevesek egyike volt, akik tudtak arról, hogy 2023 januárjában nyert a lottón, és biztos, ami biztos alapon, megkértek, írjon alá egy nyilatkozatot arról, hogy tíz évig senkinek nem árulja el, milyen szerencse érte gyermekének apját.

A nő azonban nem tartotta magát az írásba foglalt ígéretéhez, és férfi szüleinek és testvérének is mesélt a nyereményéről. Ha pedig veszít a perben, akkor lehet, hogy százezer dollárt (közel 35 millió forintot) kártérítést kell majd fizetnie, a férfi ugyanis ennyit kér, amiért nem sikerült megőriznie a titkát. Emellett persze állnia kell a per költségeit is, valamint el kell árulnia, ki tudhat még a dologról. 

 

A titoktartási megállapodás szerint egyébként 2032. június 1-jéig, vagyis lányuk nagykorúvá válásáig kellett volna hallgatnia a nyereményről, ha pedig véletlenül mégis beszélne róla, akkor 24 órán belül el kell mondania a férfinak. És ahogyan a fentiekből kiderült, nem igazán sikerült tartania magát ehhez. 

De mekkora is ez a rekordösszegű nyeremény? 1,35 milliárd dollár, azaz nagyjából 472 milliárd forint, igaz, a nyertes ennél jóval kevesebbet kap kézhez. Mivel azt kérte, egyben fizessék ki neki a pénzt, csak 723 564 144 dollár (kb. 254 milliárd forint) üti a markát, és ebből még adóznia is kell, de nagyjából 400 millió dollár (kb. 140 milliárd forint) marad belőle.