Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Gazdaság

A magyar családok 5000 forintnál többet költenek húsvéti ajándékra gyermekenként

2 hónap

Magyarországon idén húsvétkor a nagyszülők és a szülők többsége 5000 forintnál többet költene ajándékra gyermekenként – derül ki a REGIO Játékkereskedelmi Kft. friss, online felméréséből.

A kutatás szerint a legtöbb gyerek idén édességet, játékot és könyvet kap ajándékba, a játékok közül is a legnépszerűbbek a kreatív, fejlesztő játékok, a társasok és a szabadtéri játékok. Az esetek többségében 2 különböző ajándékkal készülnek a szülők a gyerekeknek, amiket 1-2 héttel az ünnep előtt szereznek be online és személyesen, vegyesen.

Húsvétkor a válaszadók többsége (43 százalék) 5-10 ezer forint között, míg 37 százalékuk inkább 5 ezer forint alatt keres meglepetést, 10 ezer forintnál többet csak minden ötödik szülő és nagyszülő költ ajándékra.

A tavaszi szünetben a családok egynegyede utazik el, tízből kilencen belföldre. Az 1-2 napos (54 százalék) és a 3-4 napos (37 százalék) kikapcsolódást választják legtöbben, 4 napnál hosszabb időre a megkérdezettek csupán 9 százaléka utazik el. A legnépszerűbb úticélok a Balaton-parti települések, Budapest és Eger a kutatásuk szerint.