Közös programot szervezett ma a Prométheusz Parkban a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Meg szerették volna ismertetni az emberekkel, de főként a gyermekekkel a munkájuk sokszínűségét és egy kicsit közelebb hozni, mindennapivá tenni az egyenruhásokat a kicsik számára.

„A rendőrség napja április 24-e és Szent Flórián napja közel esik egymáshoz és ezért úgy gondoltuk, hogy a két szervezet közösen bemutatja magát az itt érdeklődő személyeknek.” – mondta el Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a helyszínen.

A rendőrség számos dologgal készült az alkalomra, mint például a részegszemüveg, amelyet felhúzva a bátrabbaknak bizonyos feladatokat kellett teljesíteniük, így megtapasztalva azt, hogy mennyire is lelassul a reakcióidőnk, ha alkohol hatása alatt vagyunk.

A katasztrófavédelem oldaláról is sok érdekességet megtudhattak a résztvevők. A tűzoltók bemutatták például, hogy egy konyhai tűz esetén hogyan kell szakszerűen eloltani a lángokat. A kicsik kísérletezhettek tűzoltással és játékokat kereshettek a füstsátorban – természetesen mindezt védőruhában és felügyelettel.

A program sok érdeklődőt vonzott és nagyon jó hangulatot varázsolt a Prométheusz Parkban ma délelőtt.