Amikor azt hiszed ilyen már nincs. Pedig van! A Paksi Rendőrkapitányság járőrei  10-én az esti órákban akartak megállítani egy autót a 6232-es úton.

A sofőrje nem állt meg a STOP táblánál – ezzel hívta fel magára a figyelmet.

A járőrök ellenőrizni akarták a kocsit és annak vezetőjét, de a sofőr a rendőri jelzés ellenére továbbhajtott. A 28 éves tatárszentgyörgyi férfit végül Pálfán sikerült ellenőrizni, aki elismerte, hogy ő vezette a járművet.

Minden IS szabálytalan volt

Szpen sorban jöttek a meglepetések. A sofőr szinte minden lehetséges közlekedési szabálysértést elkövetett, amit lehetett.

  • nem állt meg a STOP táblánál
  • túl gyorsan hajtott
  • kivonta magát a rendőri intézkedés alól
  • jogosítványa nincsen, mert korábban eltiltották a vezetéstől, és utánképzésen nem vett részt

Ez még semmi!

A zavartan viselkedő férfinél, a szonda pozitív értéket jelzett, és felmerült bódító hatású szer használata is vele kapcsolatban. Ha ez még nem volt elég, olyan autóval közlekedett, amit korábban kivontak a forgalomból és a kocsira kötelező felelősségbiztosítás sincsen.

A 28 éves sofőrt őrizetbe vették, és ügyét  gyorsított eljárásban bíróság elé vitték.  A bíróság az engedély nélküli vezetés miatt vele szemben pénzbüntetést szabott ki, és hosszú hónapokra eltiltotta a vezetéstől. Emellett további szabálysértési eljárások, közigazgatási hatósági eljárás és feltehetően büntetőeljárások várnak a bátor szabályszegőre.