Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Eredményesen szerepeltek a magyar fiatalok a szakmák Európa-bajnokságán. A lengyelországi Gdanskban megrendezett versenyen öt arany-, egy ezüst-, négy bronzérmet és hét kiválósági érmet nyertek a magyar diákok. A szakmai megmérettetésen hazánkat idén 26 fiatal képviselte 22 versenyszámban.

Az eddigi legjobb eredményt érték el

Európa-bajnok lett az informatikai rendszerüzemeltető versenyszámban, csapatversenyben Bandúr Tamás és Koncsik Zsolt, akik egyúttal – a magyar versenyzők által elért legmagasabb pontszámmal – a Nemzet Legjobbjai címet is elnyerték. A fiatalok a Budapesti Műszaki Szakképző Centrum Pataky István Híradásipari és Informatikai Technikum tanulói.

Az öt aranyérem a webfejlesztő, épületasztalos, festő és díszítőfestő, valamint víz-, gáz- és fűtésszerelő versenyszámban született.

Az ezüstérmet robotikában nyerték, a négy bronzérmet betegápolásban, kozmetikában, mechatronika szakmában, valamint szárazépítő szakmában.

Hatalmas gratuláció a fiataloknak és felkészítőiknek!

(forrás:nemzetinet, fotó: illusztráció: pixabay)