Biztosan sokan hallottak már a Szőlő-Szem Mozgalom Civil Bűnmegelőzési Egyesületről, akik a tanyavilág biztonságáért tevékenykednek. A közelmúltban kerekasztalgyűlést hívtak össze, hogy megvitassák, hogyan lehetne biztonságosabbá tenni a Szekszárd és környéki tanyák területét.

Kamerarendszert építenének ki

A mozgalom megalakulása után a tanyavilágban viszonylag béke és nyugalom lett. Visszaesett a bűnözések száma és az ott élők biztonságosabban érezték magukat. Ezt szeretnék tovább folytatni. A kerekasztal beszélgetésen szó esett védelmi rendszerekről, illetve egy kamerarendszer kiépítéséről is.

Terveket szőttek

A beszélgetés következő lépése a Völgyi Gyűlések megtartása volt, amelyre a Csötönyi-völgyben került sor. Itt a tanyatulajdonosokkal, illetve a helyi gazdákkal is ismertették a terveket és az elképzeléseket, valamint az ő ötleteiket is meghallgatták.

Azt kérik, hogy aki tud, tartsa szemmel ne csak a saját portáját, de a szomszédjáét is és ha valami furcsaság történik, forduljon a hatóságokhoz, hogy mindenki nyugodtan élhesse az életét.