Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Magyarországon turnézik áprilisban a Virsky Ukrán Állami Népi Együttes, a 84 tagú világhírű társulat Budapest mellett további tizenegy városban mutatkozik be.

Kuriózum a szekszárdi színpad deszkáin

A 85 éves ukrán táncegyüttes már több mint 70 országban vendégszerepelt világszerte. Az együttes idén a háborús helyzet ellenére Magyarországra is ellátogat, ahol április 17. és 30. között 13 alkalommal lesz látható egyedi táncprodukciójuk.
A hazai fellépéssorozata Kecskeméten kezdődik, majd Pécsett, Győrött és Gödöllőn folytatódik. Budapesten két alkalommal lép fel a társulat, valamint Debrecenben, Keszthelyen, Szekszárdon, Békéscsabán, Miskolcon, Szombathelyen és Szolnokon láthatja a nagyközönség a kétszer 50 perces előadást.

Történelem és tánc
 

Az 1937-ben alapított együttes célja olyan táncprodukciók létrehozása, amelyek ötvözik a történelmi ukrán tánchagyományokat és az új táncstílusokat. Felléptek már az Egyesült Államokban, Vietnámban, Koreában, Kínában, Kubában, Ausztriában, Nagy-Britanniában, Belgiumban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Görögországban, Brazíliában, Argentínában, Venezuelában, Portugáliában, Svájcban, Dániában, Andorrában, Japánban és Kanadában is.

Most a szekszárdi közönségé a lehetőség!