Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ülésezett Szekszárd Város képviselőtestülete. Elsőként zárt ülésen tárgyaltak a május 25-ei ülésen hozott döntésekről. Ács Rezső főállású jogviszonyban foglalkoztatott polgármester összeférhetetlenségét újból megerősítették.  A nyílt ülés napirendje módosult, mindössze egy napirend maradt terítéken.

" A polgármester megtámadta a döntést, ami alapján szeretnénk átvilágítani a 2022-es évi pénzügyi teljesülését, valamint a gépkocsi használatot. Ami jogosulatlan szerintünk. Gyakorlatilag megerősítettük az előző ülés döntéseit. Megállapítottuk, hogy nem igazolta 8 napon belül, hogy jogosan használta az autót a város érdekében. Kérjük vissza az autót azonnal, illetve a felmerülő 2.843. 744 forint költséget."

Máté Péter a FIDESZ-KDNP frakcióvezetője elmondta, a városvezető feleségét felszólították arra, hogy számoljon el egy kisteherautó használatáról is, mely használata – véleményük szerint – szintén jogosulatlan. Kérték annak menetleveleit.

Az ülésen a frakcióvezetője felszólította Ács Rezsőt, hogy mondjon le, "ne akadályozza Szekszárd működését".  Ezt mondta Bomba Gábor az ÉSZ frakcióvezetője is. Ács Rezső nem fogadja el a döntést, bíróságra megy.

A nyílt ülés határozatai között szerepel mások mellett az is, hogy egy irodahelyiséget biztosítanak frakcióhasználatra, mely a hivatali munkaidőben használható és látogatható lesz.