Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ők maguk. Vagyis leélték életüket a testi gyönyörök nélkül. Legalábbis az életrajzukat kutató oldalak szerint. Nézzünk pár közismert személyt, akiknek valóban nem a csillagképük volt virgo.

Hans Christian Andersen meseíró

A rút kiskacsa, A kis hableány és még megannyi világhírűvé vált mese szerzője, Andersen sem házasodott meg soha, és a feltételezések szerint szűzen halt meg. Ami azonban érdekes, hogy állítólag mind a férfiak, mind a nők vonzották. A romantikus mesei pillanatok  megálmodójának érzései azonban a hírek szerint nem találtak viszonzásra. 

A "pezsgő" Dom Pérignon

Élete nagy részét bencés szerzetesként töltötte. Idejét többségében pincemesteri munkája tette ki, és számos kísérletet végzett annak érdekében, hogy minőségi habzóbort állítson elő. E mellett viszont elsiklott a szerelemi élete és ezzel együtt elbuborékolt a testi kapcsolatok sora is. 

Immanuel Kant

A híres filozófus az egész életét a történelem, a vallás és a politika tanításának szentelte. Munkamániákusan rajongott feladataiért. Kant olyannyira félénk volt, hogy soha nem is próbálkozott komolyabban egy nőnél sem. Szűzen hunyt el egy évvel a nyolcvanadik születésnapja előtt. 

Nikola Tesla

Nikola Tesla azon kevesek közé tartozik, akik nyíltan beszéltek arról, hogy tudatosan kerülte a szexuális életet és a partnerkeresést, mert úgy gondolta, hogy csak elvonná a figyelmet a munkájáról. Van is munkalistája rendesen, 146 szabadalmat jegyeztek be a neve alatt. Vagyis rá hatott
a cölibátus.