Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Főszerepben a szőlő. A  szüreti hagyományok elevenítődnek meg az alkotásokon. Mindez Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központ Márványtermében.A kiállítás megtekinthető 2023. október 14-ig az intézmény nyitvatartási idejében.

„Egy fürt Szekszárd”

Anno ezt a címet kapta az a kezdeményezés,  amelyben szekszárdi és szekszárd környéki művészeket szólították meg egy csoportos kiállítás megvalósítására.


Megjött a siker

A kiállítás célja továbbra is, hogy a Szekszárdi-dombvidék gazdag hagyományait és varázslatos tájait ábrázolja a művészet által.


A Szekszárdi Szüreti Napok kísérő programjaként a tárlat bemutatja a különböző művészeti ágakon keresztül azokat az értékeket, amelyekre többek között büszkék lehetünk, a borvidék természeti adottságait és a benne rejlő hagyományokat, a szőlőt, mint a minőségi borok legfontosabb összetevőjét és a szüreti mulatságokat, amik mind Szekszárd közismert jellegzetességei.

(forrás, fotó: Babits Mihály Kulturális Központ Facebook oldala)