Az Állatok Világnapja alkalmából a szeptember 20-a és október 20-a közötti időszakban a rendőrség bűnmegelőzési szakemberei széles körű prevenciós tevékenységet hajtanak végre, mely során az iskolákban tanóra keretében, valamint a felnőtt lakosság körében tartanak állatvédelemmel kapcsolatos előadásokat.

Első állomás a nagycsoportosok közössége volt

A sorozat első napján délelőtt a Dombóvári Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Óvoda nagycsoportosainak tartottak a helyi kollégák előadást a közelgő Állatok Világnapja alkalmából. A gyerekek hallhattak többek között Assisi Szent Ferencről, az állatok védőszentjéről. Szó volt a házi- és vadon élő állatokról, a háziállatok gondozásáról, a helyes kutyasétáltatásról, arról, hogy hogyan közelítsük meg a kutyákat, mit tegyünk, ha ránk támad az állat.


Hallhattak a gyerekek az állatkerti állatokról és azok gondozásáról, végül játékkal zárult a program.

A második napon délelőtt három előadást tartottak a Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola alsó tagozatos diákjai részére, melyen 6 osztály vett részt. Az előadáson szó volt az Állatok Világnapja jelentőségéről, a háziállatok etetéséről, gondozásáról, kiegészítve a kutya tartására vonatkozó szabályok ismertetésével.  Az előadáson Wiesner Rita, a HELP Dombóvári Egyesület elnöke is jelen volt, aki az ivartalanítás fontosságáról és a gyepmesteri telepen élő állatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást.