Kezdőlap SZEKSZÁRD Szekszárd - Kultúra

Álljon meg egy novellára!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Érdemes lesz jobban körülnézni a buszmegállókban, ahol a hírek vagy a közösségi oldalak böngészése helyett egészen mást is csinálhatunk. A plakátok helyén ugyanis szeptembertől a JCDecaux novellapályázatának nyerteseinek műveit olvashatjuk országszerte.

Idén több mint háromezer írás közül választotta ki a zsűri a húsz legjobb novellát, írja a Telex. Leginkább a szerelem, a szülő-gyermek viszony, a személyes útkeresés és a koronavírus foglalkoztatta az alkotókat, akiknek munkáit Vecsei H. Miklós Junior Príma-díjas színművész és Szabó Melinda a Magyar Telekom kereskedelmi vezérigazgató-helyettese bírálta el, a zsűri elnöke idén is a József-Attila díjas Grecsó Krisztián volt. Az első díjat a Ha marad valami utánam című novella szerzője, F. Tóth Gergely nyerte, a második helyet az Első ajtó című írásnak ítélték oda, amelynek írója Vörös Szabolcs Gergelyné Lukács Andrea, Redelle, aki újságíróként, bloggerként tevékenykedik, harmadik helyen pedig a Szemem színei, Török Ábel alkotása végzett.

A húsz döntős novellából podcast- és videósorozat készül Vecsei H. Miklós, Kiss Flóra és Pesák Ádám színművészek előadásában, a kihelyezett plakátok pedig izgalmas AR-technológiával (így működött annak idején a nagy sikerű Pokemon Go játék is) kelnek majd életre. 

Aki már most kíváncsi a novellákra, elolvashatja őket ITT, sőt szavazhat is kedvencére.