Van, aki tartja és van, aki nem. A Halloween ősi kelta hagyományokból kialakult ír ünnep október 31.-én melyet elsősorban az angolszász országokban tartanak. Hazánkban sokan szeretik és dekorálják ki a lakásaikat, utca részleteket. A gyerekek körében egyre inkább élénkül a csoki csenés hagyománya. 

Az ünnep 1840 körül került Észak-Amerikába, ekkor elszegényedett ír földművesek vándoroltak ki Írországból. Magukkal vitték hagyományaikat. 

A kelták hite szerint október 31-én este a holtak szellemei visszatérnek, és mivel beköltözhetnek az élőkbe, az élők félelmükben különféle álcázó maskarákat öltöttek, mert ezzel akarták becsapni és összezavarni a holtak szellemeit.


Ezt az ünnepkort feldolgozva, Szabó Natália tanárnő szervezésében  izgalmas, angol nyelvi Halloween csapatversenyt tartottak a Tolna Megyei SZC Ady Endre Technikum és Kollégiumban.Végeredmény
1. hely: Bach Tímea, Németh Hanna Lili és Pataki Nikolett
2. hely: Nemes Gergő, Simon Krisztián és Török István Alex
3. hely: Hegyi Flóra és Gaál Levente

Még egy korábbi hír az iskolából. A röplabda diákolimpia megyei döntő 3.helyén végeztek az iskola tanulói a Tolnai Szent István Katolikus Gimnáziumban megtartott verseny során.

GRATULÁLUNK!