Közel 200 millió forintból újult meg a kakasdi Bezerédj Amália Óvoda. A beruházásnak köszönhetően a mai kor igényeinek megfelelő körülményeket teremtettek.

A pályázat költségvetéséből a meglévő épülethez egy 7 gyermek befogadására alkalmas minibölcsődei szárnyat is létesítettek. Egy tavalyi nyertes pályázat mentén az óvoda udvara is megújult, amelyet szintén tegnap adtunk át. – olvasható Potápi Árpád János a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkárának

Akadálymentesített lett az óvoda

A meglévő óvodaépületet is felújították: lecserélték az azbeszt palatetőt, továbbá megvalósult a külső és belső akadálymentesítés. Az energetikai korszerűsítés keretében új, korszerű, hő- és hangszigetelt nyílászárókat építettek be, továbbá külső és belső hőszigetelés készült. Azt is megtudtuk, hogy a megfelelő színvonalú mini bölcsődei ellátáshoz járulnak hozzá az újonnan beszerzett, modern bútorok, berendezési tárgyak, konyhai eszközök, kinti és benti játékok, valamint fejlesztő eszközök.

Az ilyen és ehhez hasonló fejlesztésnek köszönhetően a vidéki élet jobbá, vonzóbbá válhat a családok számára és növelik a települések népességmegtartó erejét – áll a bejegyzésben.

 

Kép: Potápi Árpád Facebook oldala