Akár a te ötleted alapján is felújíthatják a kilátót! Máté István „Kálvária-kilátó és környezetének felújítása” elnevezéssel ötlet pályázatot hirdet. A pályázat célja a Kálvária kilátó területének és tágabb környezetének felújítása, funkció bővítése és fejlesztése a mai kor igényeinek megfelelő műszaki és esztétikai kialakítással.

Egyre romlott az állapota

A Kálvária-kilátó sorsa a kétezres évektől kezdve mindig is ingoványos talaj volt, sokáig nem volt konkrét elképzelés a helyszínnel kapcsolatban. Többször szóba került a Szőlő-szobor romló állapotából, folyamatosan, egyre erősebben korrodálódó vasszerkezetének életveszélyességéből fakadóan az elbontás szükségessége, ezért döntöttek most úgy, hogy felújítják, ebben pedig a lakók segítségét kérik.

Rajzold le a gondolataid!

Olyan pályaműveket várnak, amelyekben megvalósul a meglévő, mára lepusztult állapotú kilátó és szobor, valamint környezetének felújítása.

A pályázatra nevezés teljesen ingyenes. Építészek, képzőművészek és designerek munkáit várják. A pályázáshoz regisztrálnod kell a projekt honlapján (https://szekszardikalvariakilato.hu/) és letölteni a dokumentumokat, végül már tervezheted is az álomkilátód.

Minden határidő és részlet a https://szekszardikalvariakilato.hu oldalon érhető el.

 

Kép: digitalisfotozas.network.hu