A volt sajtérlelő területéről a Kőrösi Csoma Sándor utcába került elhelyezésre. Közvetlenül a buszmegálló mellett. A lényeg nem változik, továbbra is 11 helyen gyűjthetjük Szekszárdon a használt sütőolajat. A leadott olaj és zsíradék után a városnak bevétele is keletkezik, amit közösségi célokra fordíthat.

A megyeszékhelyek közül elsőként Szekszárdon épült ki olyan közterületre telepített hálózatos OilPlan800-as gyűjtőpontrendszer, mely a lakosság számára könnyen elérhető. 

A városban a közszolgáltató Vertikál Zrt. és a Biotrans Kft. együttműködése nyomán 2021. november 11-én a Piac téren indult el a gyűjtőrendszer, melynek segítségével a lakosság egyszerűen adhatja le a súlyosan környezetkárosító anyagot.

Itt vannak a gyűjtőpontok >>>

A 100%-ban hazai tulajdonú Biotrans Kft. magyarországi feldolgozóüzemekbe juttatja el előkezelést követően a lakosságtól összegyűjtött anyagot. A CseppetSem! Program társadalmi felelősségvállalási programja nyomán anyagi visszatérítést is ad a résztvevő partnereknek.

Eredményes gyűjtés esetén Szekszárd évi több millió forinthoz juthat helyi célok megvalósítására. 

A Programban a sütőolajon kívül sütőzsiradék, kókusz- és pálmaolaj is leadható. A rendszer „cseppmentes”, így lezárt csomagolásban (műanyag palack vagy befőttesüveg) adható le az anyag.

(forrás, fotó: szekszard.hu)