0:00
/
Az egész országból érkeznek csapatok

Országos Roma Futball Kupát szervez a Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat június 24-én. A tornát a Dankó SE megalakulásának 40 éves évfordulója alkalmából rendezik, ezzel is tisztelegnek az alapítók előtt.

A kupára az egész országból érkeznek csapatok, mint például Szeged, Makó, Zalaegerszeg, Siklós, Pécs, Paks, Békéscsabáról, valamint Siófokról is. A szervezők két ötös csoportba fogják osztani a csapatokat, ahol az első kettő továbbjut és azok játszanak majd keresztbe egymással. Így fog kialakulni a döntő.

Gyarmati Gábor, a Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökhelyettese fontosnak tartja azt, hogy kellő tisztelettel és odafigyeléssel emlékezzenek meg a múltról az eseményen, hiszen a Dankó SE számos dolgot elért a 40 éve alatt.

„’96-ban voltunk Nyíregyházán egy 64 csapatos országos roma kupán és azt szekszárdiak, mi nyertük meg. Annak az első helyezettje a magyar válogatottal játszhatott jutalmul mérkőzést és itt Szekszárdon, a Sportcsarnokban játszottunk a magyar válogatott ellen.” – emlékezik vissza az elnökhelyettes.

A rendezvényen főzőverseny, fellépők sora, futballmérkőzések és persze fantasztikus hangulat várja a látogatókat.