A gyógyítás és az ápolás csínját-bínját sajátíthatták el az alsós diákok a Tolna Megyei Balassa János Kórházban a közelmúltban. Az évek óta megrendezett pályaorientációs napon a Babits Mihály Általános Iskola 4. osztályos tanulói vehettek részt idén, április 5-én.


A kisdiákok a Skill-laborban vettek részt az érzékenyítő programokon a Szekszárdi Egészségfejlesztési Iroda, a Balassa János Kórház, valamint a Magyar Egészségügyi Szakdolgozó Kamara rendezésében.

A  gyerekek kiscsoportokban mehettek fel a Skill-laborba, ahol különböző egészségüggyel kapcsolatos dolgokat próbálhattak ki. Meghallgathatták például a szívhangjukat a fonendoszkóppal, találkoztak a pulzoximéterrel, amely az ujjra csíptetve a vér oxigénszintjét méri, megtanulták az újraélesztés alapjait, valamint egy-egy újszülött bábun gyakorolhatták a pelenkázást, öltöztetést és azt, hogyan kell fogni és tartani a babákat.

„Fontos, hogy a gyerekek megismerkedjenek a segítő szakmákkal. Példát kell nekik mutatni ahhoz, hogy tudjanak dönteni majd a pályaválasztás során  –  fogalmazott Breitenbach Angéla skill-szakmai asszisztens.

 

Kép: tmkorhaz