Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Minden alkalommal elbűvölten hallgatja a thaiföldi Elephants World rezervátumában élő idős elefánt, amikor gondozója klasszikus műveket játszik neki a zongorán. A 80 esztendős Ampan egyik szemére teljesen vak, a másikkal is csak alig lát, így sokkal jobban odafigyel a hangokra, s láthatóan imádja a kellemes dallamokat.

Az idős állat nemcsak zenei ízlése, de kora miatt is különlegesnek számít, ugyanis több mint tíz évvel meghaladta fajtársai átlagos életkorát.

A rezervátum dolgozója elmondta, hogy nemcsak Ampan, hanem a többi elefánt is szereti a zongorajátékot, s kedvenceik közé tartozik Beethoven, Ravel, Chopin és Debussy, így gyakran csendülnek fel műveik a Kancsanaburi tartományban elterülő elefántközpontban.

A gyönyörű környezetben elterülő rezervátumot egyébként 2008-ban alapította meg egy állatorvos és felesége azzal a céllal, hogy gondoskodjanak az idős, illetve a hosszú éveken át dolgoztatott, legyengült elefántokról, melyeket sokszor sorsára hagynak egykori tulajdonosaik.