Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Sport

Az elitben maradt a női jégkorong válogatott

Pat Cortina, a magyar női jégkorong-válogatott szövetségi kapitány büszke csapatára azok után, hogy sikerült kivívni a remélt bennmaradást a dániai elitvilágbajnokságon.

Az együttes számára még a negyeddöntő sem elérhetetlen, ez a kedd (ma) esti német-dán összecsapás után dől el.
"Szépen, lépésről lépésre haladtunk és elértük azt, amiért jöttünk: jövőre is az elitben szerepelhet a csapat. A németek ellen keményen harcoltunk, mellénk állt a szerencse is, és fontos győzelemmel kezdtünk. A csehektől azért is kaphattunk ki, mert túlságosan tiszteltük őket, nem hittük el, hogy lehet keresnivalónk" – mondta az MTI-nek Cortina.

 "A dánok ellen jól játszottunk, és csak a legfontosabb dologban nem voltunk eléggé jók: a góllövésben. Szerencsére ez feltüzelte a játékosokat, és a svédek ellen megmutatták: képesek betalálni, pontot szerezni. Büszke vagyok rájuk, élvezzük a tornát" – tette hozzá Cortina, aki úgy vállalta el a női válogatott irányítását, hogy mellette a Garmisch-Partenkirchen-i SC Riessersee vezetőedzője.
A magyar csapat este tudja meg, hogy folytathatja-e a tornát a negyeddöntőben, vagy pedig hazautazik szerdán.
A válogatott múlt csütörtökön 4-2-re legyőzte a németeket, majd pénteken 7-1-re kikapott a csehektől, vasárnap 1-0-ra a házigazda dánoktól, hétfőn pedig szétlövésben maradt alul a svédekkel szemben.

 

Fotó: MJSZ