Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Komoly feltételekhez köthetik az elektromos rollerek használatát az Európai Közlekedésbiztonsági Tanács friss jelentése szerint.

Az elektromos rollerekre egyebek közt gyárilag beépített 20 kilométer/órás sebességkorlátozást és nagyobb, legalább 30,5 centiméter átmerőjű kerekeket tennének, a rollerek használóinak pedig kötelező lenne a bukósisak használata.
A javaslatok között szerepel az is, hogy az elektromos rollereket csak 16. évét betöltött személyek használhatnák, továbbá megtiltanák, hogy a járművet gyalogúton, illetve ittasan vezessék.

A szigorítást az elektromos rollerek elmúlt öt évben tapasztalt gyors elterjedésére, valamint az ezzel összefüggő halálesetek és súlyos balesetek számának emelkedése teszi szükségessé a hozzáértők szerint.
Az EU-ban az elektromos roller használatának szabályozása jelenleg tagállamonként eltérő.

„Az elektromos rollerek ma már mindennaposak az európai városokban, de a kórházakban is egyre több a járművel súlyos balesetet szenvedettek száma, ezért ésszerű, egységesített intézkedéseket kell bevezetni a közlekedők biztonsága érdekében” – hívta fel a figyelmet Antonio Avenoso, az ETSC elnöke.