4 tűzesethez és 14 műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók az ünnepek leforgása alatt.

Tetőszerkezet alatt futó vezetékek és egy személyautó gyulladt ki, továbbá egy családi házra dőlt fához és könnyebb közlekedési balesetekhez riasztották a vármegyei tűzoltóegységeket.

Jelentősebb tűzesetek:

Kigyulladt egy személygépkocsi szombat délután Szekszárdon, egy Béri Balogh Ádám utcai üzlet parkolójában. A keletkezett lángokat a gépjármű tulajdonosa egy porral oltó készülék segítségével fékezte meg. A tűzesethez a vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak, akik az autó áramtalanítását követően az izzó részeket egy vízsugár segítségével hűtötték vissza.

Jelentősebb műszaki mentések:

Családi házra dőlt egy nagy méretű fa csütörtök délelőtt Nagykónyiban, a Kossuth Lajos utcában. A műszaki mentéshez a dombóvári hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy láncfűrész és kézi szerszámok segítségével távolították el a fát.

Földmunka végzése közben átvágtak egy gázvezetéket csütörtök délelőtt Ozorán, a Koppány utcában. A műszaki mentéshez a sárbogárdi hivatásos tűzoltók vonultak. A környezetében található 18 házból összesen 30 lakónak kellett ideiglenesen elhagynia az otthonát.

Két személygépkocsi ütközött szombat délelőtt Tolnán, a Gém utcában. A két forgalmi akadályt képező jármű 5 utasa közül senki nem sérült meg. A műszaki mentéshez Tolna város önkormányzati tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a gépkocsikat.