A TOHOSZ hivatásos halőri csapata megvédte bajnoki címét a VI. Országos Halőri Verseny és Szakmai Találkozón. 27 halgazdálkodásra jogosult szervezet és az Állami Halőri Szolgálat nevezte 3 fős versenyzői csapatát, 1 fő szakmai vezetővel, kísérővel.  

Az első napon a rendészeti és szakmai előadásokat követően tapasztalatokat megvitatták a résztvevők. Ezek után szakmai tesztet kellett a csapatok mindhárom tagjának kitöltenie. Volt halfelismerés, rendészet és horgászvizsga témakör is.

A második napon a kerékpáros ügyességi és vízibiciklis feladat, valamint „rapid peca” versenyszám következett. Majd egy „zavarosban” horgászó személyt kellett a halőrpároknak ellenőrzés alá vonni, és a jogsértő tevékenységeket feltárni, ahol az intézkedés szabályosságán, szakszerűségén és jogszerűségén volt a hangsúly. A második nap végén a részeredményeket tekintve a TOHOSZ csapata feljött az első helyre.

Szerdán párhuzamosan a casting, szerelékkészítés, íjászat és a tippelés versenyszámokban kellett helyt állnia a csapatoknak. Utóbbi feladat nehézségét az adta, hogy három ponty hosszát, körméretét és súlyát kellett megbecsülniük a halőröknek úgy, hogy nem vehették ki őket a haltartóból és a halakhoz sem érhettek hozzá.   

„A versenyszámok egyenkénti díjazásánál két esetben is – szakmai – és az ügyességi versenyszám- a harmadik helyen szólították csapatunkat”

– számoltak be a résztvevők  közösségi posztjukban. Az összetett eredmény szerint pedig:

a huszonnyolc kiválóan felkészült halőri csapatból a TOHOSZ halőri csapata győztesként került ki, 2022 után ismét.

Gratulálunk!

(fotó: Tolna Megyei Horgászegyesületek Szövetsége Facebook oldala)