3 hónap

Négy sérüléses és kilenc anyagi káros balesetnél intézkedtek a rendőrök.

Pénteken délelőtt egy autós közlekedett Szekszárdon az Árnyas utcán az Otthon utca irányából. A Bátaszéki út kereszteződéséhez érve, az -Elsőbbségadás kötelező- jelzőtábla utasítását figyelmen kívül hagyva megkezdte a kikanyarodást, és a jobbról érkező, a kerékpárúton közlekedő biciklist fellökte. A kerékpáros elesett, sérülése súlyos.

Szombaton reggel  egy autós közlekedett Nagykónyi irányából Tamási irányába, a 61-es főúton. A kocsi megcsúszott, pörögni kezdett, majd átsodródott a szemközti oldalra. Az akkor érkező, szabályosan közlekedő autós az ütközést nem tudta elkerülni. Mindkét kocsi az árokba csapódott. A balesetben a vétlen sofőr és a másik autó utasa könnyebben, a balesetet okozó sofőr súlyosan sérült.

Vasárnap délután a 61-es főúton közlekedett egy motoros utasával Dombóvár felől Nagykónyi irányába. Egy jobbra ívelő kanyart követően – mivel nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel haladt – a szemközti oldalon letért az útról és a szántóföldre csapódott. A balesetben a motoros és utasa is súlyosan megsérült.

Szintén szombaton Szekszárd térségében is megsérült egy autós. A férfi a 6-os főúton Szekszárd irányából Paks irányába közlekedett. Az 56-os és a 6-os főutak kereszteződésében lévő körforgalomba hajtott, amit az első kihajtónál, Paks irányába hagyott el. Folyamatosan gyorsított, a nedves úttesten a kocsi hátsó része megcsúszott, melyet ellenkormányzása ellenére sem tudott korrigálni. Az autó a tengelye körül megpördült, és hátsó részével nekiütközött a szemből érkezőnek. A sofőr a balesetben könnyeben sérült, a vétlen járműben anyagi kár keletkezett.

A  6-os főúton Dunaföldvár irányából Szekszárd irányába haladt egy autós. Vezetés közben elaludt, a jobb oldali útpadkára felhajtott és egy villanyoszlopnak ütközött. Ezután a kocsi megpördült és az úton állt meg. A sofőrnél a szonda pozitív értéket jelzett, ráadásul a biztonsági övet sem használta és vezetői engedéllyel sem rendelkezik. Az autóra engedély nélkül szereltek fel egy figyelmeztető jelzést –sárga villogót- és az utastérből előkerült egy 15 centiméter pengehosszúságú rugós kés is. A biztonsági öv használatának elmulasztása miatt közigazgatási bírságot szabtak ki kollégáink, a többi szabálysértés és bűncselekmény miatt feljelentést tettek.

További két olyan sofőrrel intézkedtek a járőrök az elmúlt három napban, akik a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztottak.