Kezdőlap TOLNA Tolna - Közélet

Befőttes üvegben lapult a lopott pénz

A dombóvári rendőrök egy idős, kocsolai férfi pénzét szerezték vissza a tolvajoktól. Egy helyi nőt és párját pedig gyanúsítottként hallgatták ki. – olvasható a police.hu oldalon. 

Egy 76 éves kocsolai lakos tett feljelenést a napokban, mert ellopták a néhány órával korábban megkapott nyugdíja egy részét. A bácsi elmondta, hogy előző nap az utcában élő, ismerős fiatal párral beszélgetett, amikor a postás hozta a havi juttatását. Ő a szokásos helyre tette a pénzét, és tovább beszélgetett, majd a pár férfi tagjával az udvaron dolgozott egy-két órát. Miután a fiatalok elmentek, akkor vette észre, hogy a nyugdíja egy része, közel 120 ezer forint eltűnt.

A dombóvári rendőrök a feljelentést követően azonnal a pár otthonához mentek, ahol elszámoltatták őket. A 29 éves férfi és 30 éves párja hamar bevallották; együtt tervelték ki, hogy idős ismerősüket meglopják. Az elvitt pénzt nem költötték el, hanem egy befőttes üvegbe rejtették, melyet a nyomozók le is foglaltak. Kollégáink mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki lopás vétség elkövetése miatt, az ellopott nyugdíjat pedig még aznap visszaadták a 76 éves sértettnek, aki hálás szívvel köszönte meg a gyors intézkedést.