Átadták a Fritz Birtok új beruházását – olvasható a Tolna Megyei Kormányhivatak közösségi oldalán. Az országnak minden adottsága megfelelő ahhoz, hogy jó minőségű borokat állíthasson elő a kiváló magyar szőlőfélékből – jelentette ki az Agrárminisztérium közleménye szerint a tárca élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a Fritz Birtok ünnepélyes üzemavatóján, csütörtökön, Szekszárdon.


A megújult pincészetben mintegy 200 ezer palack bor készül évente.

 Azáltal, hogy minél több vállalkozásnak lesz lehetősége korszerűsíteni, versenyképesebbé válni, elérhető lesz az a cél, hogy megerősítsék a hazai élelmiszertermelés stratégiai pozícióját a nemzetközi versenyben. Mindebben a munkában az agrárium számít az olyan bortermelőkre, mint a Fritz család, mert a borászok kiválóan alkalmazkodnak a változásokhoz, úttörői a mezőgazdasági újításoknak, és utat mutatnak az egész magyar agráriumnak – mondta Nobilis Márton, államtitkár az AM közleménye szerint.

Az új létesítmények avatásán dr. Horváth Kálmán főispán és a Tolna Megyei Kormányhivatal munkatársai is részt vettek.