2018 végén új, fedett, nyitott piaci árusítótérrel gazdagodott a város, amikor a Vak Bottyán téren átadták a csaknem 380 millió forintos összegből kialakított építményt. 

Bár a dunaföldvári vásárcsarnok átadása már júniusban megtörtént, most vasárnap vehetik teljes egészében használatba azt a kistermelők. A múlt héten érkezett meg a használatbavételi engedély, így az augusztus 21-ei piacon már a vásár teljes területe az árusok rendelkezésére áll.

A korábbi és folyamatos piacfejlesztésekkel az a célja az önkormányzatnak, hogy a korábbinál méltóbb körülmények közé kerülhessenek a helyi termelők, a térségben tevékenykedő gazdák és az általuk megtermelt áruk. A mostani fejlesztésnek köszönhetően a helyi és környékbeli termelők, sajtosok, füstölt árusok, pecsenyések, édességet árusítók új zárható asztaloknál kaptak helyet, emellett az áramtermelést segítő nyolc kilowattos napelemrendszert helyeztek el az épület tetején, térfigyelő kamerarendszert építettek ki, megoldották a térvilágítást és tizenöt férőhellyel bővítették a meglévő kerékpártárolót.