Van bevált recepted? Mutatunk hármat, mely sokak szerint a legfinomabbak közé tartozik. Ráadásul most még van is időd arra, hogy bevásárolj és beszerezd a hozzávalókat.

Áfonyás-rozmaringos bólé

  • 1 üveg szürkebarát fehérbor
  • 1 zöld alma
  • 1 jonathán alma
  • 1 bögre áfonya
  • 1 nagy szál rozmaring
  • 1/2 liter grépfrútlé
  • 1/2 bögre cukor
  • 1 liter szóda

Vágd kis darabokra a hámozott almákat. Keverd össze az áfonyával, cukrozd meg. Majd öntsd nyakon a borral, grépfrútlével és a szódával. A rozmaringgal együtt pihentesd 1 órán keresztül a hűtőben felszolgálás előtt.

Mindent bele bólé

  • 6 db narancs
  • 6 db banán
  • 2 db citrom
  • 8 db mandarin
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 1 doboz őszibarackkonzerv
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl pálinka
  • 1,5 dl rum
  • 1 üveg habzóbor

A narancsot, citromot, banánt, mandarint az őszibarackot vágd apróra. A lé nélküli meggyhez add hozzá a cukrot, a pálinkát és a rumot. Végül a többi gyümölccsel keverd össze, néhány órára a hűtőbe tesszük. Mielőtt fogyasztanád, öntsd fel habzóborral.

Eper-ananász bólé

  • 1 ananász
  • 800 g eper
  • 8 evőkanál kókuszlikőr
  • 8 evőkanál fehér rum
  • 8 evőkanál citromlé
  • 1,6 l behűtött, szűrt almalé vagy félédes fehérbor

Az ananászt meghámozzuk, félbevágjuk, zöldjével együtt 4-4 hosszanti gerezdre vágjuk, torzsáját (a zöldjével együtt) kivágjuk, félretesszük a díszítéshez, a többit apróra felkockázzuk, és mély tálba szórjuk. Az epret félbevágjuk és fogvájóval az ananásztorzsába szúrjuk (fedeles műanyag dobozba fektetve hidegre tesszük), a többit felaprózzuk és az ananászhoz adjuk. Meglocsoljuk a likőrrel, a rummal és a citromlével, jól behűtjük. Tálaláskor felöntjük az almalével vagy borral, nagyobb kelyhekbe szedjük, és az ananászbóbitákkal díszítve kínáljuk.

Jó készülődést!

(forrás, fotó: nlc.hu)