Lezárt akta. Befejezték a nyomozást a paksi rendőrök annak a sárkeresztúri férfinak az ügyében, aki még 2022 májusában vonta ki magát a rendőri intézkedés alól. 

A Paksi Rendőrkapitányságon egy akkor 42 éves sárkeresztúri férfival szemben nyomoztak, akit a rendőrök Dunaszentgyörgyön akartak igazoltatni. A férfi autójával menekülni kezdett az egyenruhások elől. 

Az 5112-es, a 6-os, az M6-os autópálya bal pályatest, a 6232-es, a 63-as utakon át, valamint lakott területeken haladt el nagy sebességgel. Az útjába kerülő – Állj! Elsőbbségadás kötelező és Elsőbbségadás kötelező! – közlekedési táblák utasítását figyelmen kívül hagyta. 

Ámokfutása során több szabályosan közlekedőt tett ki közvetlen veszélynek

„Száguldozása a Sárvíz patak partján ért véget, ott a rendőrök elfogták, majd ittasság gyanúja miatt mintavételre előállították. A férfi viselkedése zavart volt, a rendőrautót is megfejelte, ezzel több tízezer forintos kárt okozva”

– írja közleményében a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Az elfogott férfit közúti veszélyeztetés bűntette, ittas járművezetés vétsége és rongálás vétség gyanúja miatt hallgatták ki. A vizsgálat adatai szerint a sofőr nemcsak alkoholt, hanem bódító szereket is fogyasztott, mielőtt autóba ült.  
Korábban elkövetett bűncselekményei miatt két bíróság is elfogatóparancsot bocsátott ki ellene, így kihallgatását követően őrizetbe vették a renitens sofőrt, aki jelenleg is börtönben van.

Az ügy vizsgálatát a Paksi Rendőrkapitányságon a napokban befejezték és az iratokat az ügyészségnek vádemelési javaslattal küldték meg.