A jövő tehetségei 17. alkalommal mutatkoznak be a Jazz Showcase-en a Müpában február 16. és 18. között. Közép-Európa egyik legjelentősebb zenei tehetségbörzéjén a fiatal előadók fellépése mellett ezúttal is lesznek esti nagykoncertek. A tehetségbörze koncertjei ingyenesek.

Hat csapat mutatja meg, mit tud

Tudását a zsűri és a közönség is megismerheti. 

Pénteken az Up to the Surface és az Emingó zenekar játszik. Szombaton két trió, a Grace and Gravy és a Intergeese lép színpadra. Vasárnap a Claudia Raquel Quintet, majd a Koncz Kriszta Group mutatkozik be.

A nemzetközi zsűri és a közönség közösen választja ki a legjobbnak ítélt formációkat, amelyek a Nemzetközi Jazznapon hamarosan ismét a Müpában léphetnek fel.

A programon fellép

Az első estén Gyémánt Bálint gitáros mutatja be zenésztársaival Vortex of Silence című új lemezét, szombaton a jazz színtér egyik legfrissebb kiválósága, a New Fossils Mathias Eick trombitással kiegészülve lép fel, míg a zárókoncertet a négy kontinensről verbuvált, Bognár Szabolcs billentyűs által vezetett, nyugat-afrikai, brazil és afroamerikai ritmusokkal operáló Ábáse zárja.

(forrás: fidelio.hu/fotó: illusztráció, pixabay)