Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb két évig, 2025-ig használhatja a Családbarát Magyarország Központ „Családbarát munkahely” tanúsító védjegyét Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala. 900 munkahely rendelkezik ilyen tanúsítvánnyal az országban, ezek egyike a szekszárdi polgármesteri hivatal.

Az önkormányzat előcsarnokában elhelyezett védjegy előtt tartott sajtótájékoztatón Gyurkovics János alpolgármester kiemelte, "az önkormányzat mindent megtesz, hogy a munkavállalók jól érezzék magukat a hivatalban és maximálisan igyekeznek támogatni a dolgozókat magánéletükben is." 
 
„Munkáltatói szempontból is jelentőséggel bír ez a tanúsítvány, mert az orosz-ukrán háború előtti időszakban még munkaerőhiány volt jellemző és a jó szakemberekért ma is nagy a verseny, valamint őket meg is kell tudni tartani a munkahelyen. A közigazgatás anyagi erőforrások tekintetében szűkös, viszont odafigyeléssel és megfelelő szabályozással megvannak a lehetőségek, hogy vonzóbbá tegyenek egy munkahelyet. Ezt teszi a szekszárdi polgármesteri hivatal”


– fogalmazott Dr. Gábor Ferenc jegyző. Egyre többen alkalmazzák például a home office-t, vagyis az otthoni munkavégzés lehetőségét. A tapasztalat azt mutatja óó erre egyre nő az igény a munkavállalói ollódalról. 

„Fontos szerep jut a közösségépítésnek és Szekszárd az elsők között lehet, ahol megvalósulhat a négynapos munkahét, amit a téli fűtési szezonban vezettek be ideiglenesen, de van rá esély, hogy megmarad ez a munkarend az év többi időszakában is.”

(fotó: szekszard.hu)