Egy hivatásos halász tett bejelentést, hogy az Iregszemcse melletti, általa felügyelt Okrád 1-es halastónál orvhalászatra utaló nyomokat észlelt. Ez alapján két tamási rendőr vele együtt figyelte a tavat és annak környékét  augusztus 7-én 13 órától.

Délután ét férfit vettek észre, akik a közeli kukoricásban és a partszéli nádasban a kezükben egy zsákkal és két fakaróval a víz felé haladtak. Később a zsákból két nyakzóhálót (lesháló) vettek elő és azokat kifeszítették a tóban, majd elindultak a kukoricásban visszafelé.

A rendőrök elfogták és megbilincselték őket, majd visszamentek velük a halász eszközeikhez. A hálókban addigra már 11 db ponty raboskodott, amiket  kiszabadítottak és visszaengedtek a vízbe.

A halak összsúlya 34,8 kilogramm volt, eltulajdonításukkal 52.200 forint kár érte volna a tó tulajdonosát.

A 27 és 25 éves iregszemcsei férfiak lakhelyén a kollégák kutatást tartottak, de más tiltott halász eszközt, vagy lopott halat nem találtak náluk.

Előállították őket a Tamási Rendőrkapitányságra, ahol orvhalászat vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult ellenük. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket, mindketten beismerő vallomást tettek. Az ügyben a Tamási Rendőrkapitányság tovább folytatja a vizsgálatot.