0:00
/
Csodakocsikat helyeznek használatba az Esőmanók

2 éve a CsodaCsoport Alapítvány adomány gyűjtő akcióján keresztül, az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesületnek lehetősége nyílt venni 3 db speciális kocsit Hollandiából. Következő év elején Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával tudtak vásárolni kiegészítő kellékeket mindhárom kocsihoz, mint például esővédő huzatot, lábtér hosszabbítót és kerékpár átalakító.

Az eredeti elképzelésük szerint lehetőséget szeretnének biztosítani bármilyen sérüléssel, nehézséggel élő személy (legyen az látás sérült, mozgássérült, autista, stb, de akár balesetben sérült vagy idős személy) és családtagjaik számára, a szabad levegőn való mozgásra, sport tevékenységeken való részvételre.

A kocsik tárolási lehetőségei viszont nehézségekbe ütközött. De egy 2022-es pályázaton keresztül a Belügyminisztérium és a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet támogatásával valósulhatott meg a Szekszárdi Sportcsarnok mellett kis fém ház, ami a parkoló felől, akár autóval, akár kerekes székkel is könnyen megközelíthető. Itt tárolják a kocsikat, és bonyolítják le az átvételt.

Hogy bemutassák a 3 speciális kocsit és a lehetőséget az együtt megmozdulásra, egymás támogatására sportolás közben, a 2023.03.26-i Esőmanók Esőmenők Jótékonysági Futás és Kerékpározáson már használatba is kerülnek.