Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tizenkét zenész és zenekar a Balaton környezeti értékeire hívja fel a figyelmet. A produktum Balatorium ökológiai, kulturális eseménysorozat keretében egy tematikus albumon jelennek meg. Balatorium  kulturális-művészeti eszközökkel mutatja be a Balaton és térségének ökológiai összefüggéseit. Számos ismert előadó csatlakozott a kezdeményezéshez, de  fiatal tehetségek jelentkezését is várják. 

A Balatorium …

Kutatók és művészek összefogása a Balatonért, amely kulturális programokon keresztül igyekszik láthatóvá tenni a tó összetett ökoszisztémáját, és hozzájárulni a jövőjét érintő kérdésekben folytatott párbeszédhez. 
 Mint a közleményben kiemelik, a Balaton nemcsak lakóövezetként, turisztikai desztinációként, fesztivál- vagy gasztrocélpontként funkcionál, hanem számos élőlény komplex élőhelye is.

Sztárok a Balaton védelméért 

A tervek szerint még idén megjelenik a Banana Records gondozásában  egy tematikus album olyan közreműködőkkel, mint Deva, Hegedűs Józsi, Iamyank, a Jazzbois, az Mmamt, a Mordái, Onakom, SunMa, a Wave of Sound, a Wavy és Zalai Richárd.

Mos itt a lehetőség!

Egy előadó vagy zenekar egy dallal pályázat útján csatlakozhat a közeműködők csapatához. Az Analog Balaton tagjai által a Balatonnál rögzített természeti hangokat a résztvevők bármelyike szabadon felhasználhatja. A beérkező pályázatokat március 15. éjfélig várják.

(Nyitókép: Analog Balaton. Forrás: Banana Records)