Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kedden fokozatosan megvastagszik felettünk a felhőzet, majd délután egy hidegfront hatására a Dunántúlon és északon egyre többfelé alakulhat ki eső, zápor, zivatar. Ne lepődjünk meg azon sem, ha felhőszakadás, jégeső érkezik. Este, éjjel a Dunától keletre is megérkezik a csapadék. Sokfelé élénk lesz a délies szél.

26-33 fokra van kilátás, viszont a záporokat, zivatarokat követően hirtelen jelentősebb mértékben visszaeshet a hőmérséklet.

Szerdán sok lesz a napsütés

A szerdára virradó éjszaka keleten többfelé, délen helyenként alakulhat ki eső, zápor, néhol zivatar. Napközben már a napsütésé lesz a főszerep, csak egy-két zápor alakulhat még ki északkeleten és északnyugaton. A nyugatias, illetve a délies szél többfelé élénk, néhol akár erős lehet. A maximum-hőmérséklet 26 és 31 fok között alakulhat.

Migrén, tompaság jelentkezhet

A melegedés hatására az érzékenyek körében migrén, tompaság, dekoncentráltság, fáradékonyság, vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok is jelentkezhetnek.

A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, illetve ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

Vizeink hőmérséklete

  • Balaton 24 °C
  • Velencei-tó 23 °C
  • Tisza-tó 25 °C
  • Fertő-tó 23 °C

Köszönjük ezt a csodás fotót Csúcs Dórának!