Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
0:00
/
Diagnózistól a terápiáig, maximum két hét alatt

Egy rosszindulatú elváltozás diagnózisát követően, az egyik legfontosabb faktor az idő. A megfelelő, sikeres terápiáig azonban számos út vezethet.  A gyors felismeréshez, majd a megfelelő irányba történő induláshoz az egészségügyi dolgozók összefogása, szoros együttműködése szükséges.  Ennek a gyorsaságnak és precízen átgondolt közös munkának az egész vármegyére való kiterjesztése volt a fő célkitűzése dr. Al-Farhat Yousuf, a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház Onkológiai Osztály osztályvezető főorvosának.


Az Onkológiai betegirányítási utak elnevezésű fórumra Tolna vármegye egészségügyi intézményeiből kaptak meghívást az onkológiai betegekkel is találkozó orvosok és szakdolgozók. A háziorvostól kezdve a gasztroenterológus, tüdőgyógyász, radiológus, és nőgyógyász kollégákon át a sebészekig, minden társszakma érintett abban, hogy egy onkológiai diagnózis felállítását követően, az együttműködés megteremtésével, a lehető legtöbb esélyt megadják a betegeknek a gyógyulásra.A fórumot megelőzően a szakemberek látogatást tettek a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház modern, felújított és megnyitás előtt álló Onkológiai Osztályán.


A 11 darab, két ágyas, saját fürdőszobás, sterilizált, zsilipelhető szobákban, szükség esetén a hozzátartozóknak is van hely.


„Odafigyelnek a daganatos betegségek mentális oldalára is, amely a családtagokat éppúgy érinti, mint a pácienseket”

– fogalmazott a főorvos.

(Megszólal: dr. Al-Farhat Yousuf)