8 hónap
0:00
/
Diákok is megtekintik a Zöld város munkálatait

Továbbra is az ütemezésnek megfelelően halad a Zöld Város Program építési része. Hámori Szabolcs, a kivitelező HGT Invest Kft. vezetője arról számolt be, hogy gőzerővel dolgoznak, a határidőt tartani tudják. 

"A burkolatok legnagyobb része már a helyére került, a Szent István téri sétány egészen a múzeum épületéig elkészült, azt rövidesen átadják a zöldfelület előkészítésére. A munkásokat innen a lakótelepi játszóterek előkészítéséhez irányították át, ahova szeptember végén megérkeznek a játszóeszközök, így addigra a területeknek ott fogadókésznek kell lenniük."


A kivitelező tájékoztatása szerint a Prométheusz parkban a legösszetettebb a feladat. A határidő azonban ott is tartható lesz. Rövidesen a Luther téren is látványos lesz a haladás.


Folynak a munkálatok a bíróság épülete körül is

A bíróság működése és az ott található üzletekbe a bejutás biztosított, továbbá a parkolási lehetőségeket sem érinti a munka.

"Az építők tapasztalata szerint az egész város magáénak érzi a beruházást, középiskolás osztályok látogatják az építkezést. Több diák ajánlotta, hogy hétvégén segítene az építkezésnél, erre az életkori megkötések miatt természetesen nincs lehetőség"

– mondta Hámori Szabolcs.

A belvárosban 20 ezer négyzetméternyi betonfelületet törtek fel a kivitelezők, helyére 15 ezer négyzetméter burkolt felület kerül, így a zöldövezet fél hektárral nő. A növények telepítésére az építési munkák után lesz lehetőség.

Gyurkovics János Szekszárd alpolgármestere korábban elmondta:

"a teljes érintett területen 137 lombhullató facsemetét, 9049 darab cserjét, 4845 tő évelő növényt és több mint 500 örökzöld csemetét ültetnek el."

A terekre 184 különböző féle pad és ülőke, 88 darab kerékpártámasz és több mint 130 hulladékgyűjtő kerül, de lesznek piknik asztalok székekkel, napelemes kandelláberek, illetve játszóterek és fitnesz eszközök.