Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Azért elég menő dolog, ha a te repülőgépdizájnod emelkedik a magasba, nem? Ez a cél most nagyon-nagyon közel került!

Pályázatot hirdet egy A321neo repülőgép festésének megtervezésére a Wizz Air:
a kiválasztott nyertes dizájn a Wizz Air egyik Airbus A321neo gépét fogja díszíteni, ezzel is felhívva az utasok figyelmét a fenntarthatóság fontosságára.
A Wizz Air olyan kreatív tehetségeket invitál a pályázatára, akik számára fontos a fenntarthatóság, és erre egyik Airbus A321neo repülőgépének új, látványos külsejével segítenének felhívni az utazóközönség figyelmét.

A pályázatra február 12. éjfélig jelentkezhetsz a liverydesign@wizzair.com e-mail címen a verseny feltételeinek és a leadási útmutatónak megfelelően. Az eredményhirdetést követően a győztes terv egy részét vagy akár teljes egészét is viszontláthatja készítője a Wizz Air egyik A321neo repülőgépén, a nyertes pályázat alkotóját emellett még 2000 euró értékű utalványt is kap.
A Wizz Air a közleménye szerint a világ egyik legfiatalabb flottájával és Európa legalacsonyabb szén-dioxid-intenzitásával arra törekszik, hogy a légiközlekedés legzöldebb választása legyen, és már most utat mutat az iparág többi résztvevője számára a fenntarthatóbb jövő felé vezető úton.
A légitársaság nemrég bejelentette, hogy az utaskilométerenként számított átlagos szén-dioxid-kibocsátása 2022-ben mindössze 55,2 gramm volt, amely 15,4 százalékkal alacsonyabb a 2021-es évhez képest, és a valaha mért legalacsonyabb értéke egy naptári év alatt.
A Wizz Air kiemelt célja, hogy 2030-ig a karbonkibocsátása intenzitását további 25 százalékkal csökkentse, fenntarthatósági stratégiájának kulcsfontosságú eleme a flottájának megújítása A321neo típusú repülőgépekkel.