Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sokan úgy gondolják, hogy a tojásfőzés az egyik legegyszerűbb konyhaművelet. Ez részben így is van, ám nem kell feltétlenül megragadni a megszokott módszereknél. Mutatunk pár tippet, hogyan dobhatod fel az unalmas ételeket.

Főtt tojás a sütőből

Készíts elő egy muffinsütőt és minden mélyedésbe helyezz egy tojást. Kapcsold be a sütőt 160-165 fokra és süsd a tojásokat a sütő középső részében 30 percig. Ezután hűtsd le mindet egy tál jeges vízben 10 perc alatt. Ennek köszönhetően a sárgájuk körül nem képződik szürkés vagy zöldes réteg, továbbá a héjukat is sokkal könnyebb lefejteni.

Buggyantott tojás muffinsütőben

Tapadásmentes muffintepsi mélyedéseibe önts egy kevés vizet, majd minden formába üss egy tojást. Süsd a 160-170 fokos sütőben 8-10 percig, majd emeld ki a félkemény tojásokat kanállal! Ezzel a megoldással könnyedén, ecet nélkül készíthetsz sok tojást jó étvágyú családnak reggelire vagy feltétnek főzelékre, szendvicsre.

Sárga főtt tojás. Nem varázslat!

Tegyél egy tojást ruhaujjba vagy régi harisnyába, majd mind a két oldalán kötözd össze az anyagot, hogy a tojás ne tudjon csúszkálni. Ezután pörgesd meg néhány alkalommal. Ezáltal a tojás fehérje és sárgája a héjon belül teljesen összekeveredik. Végül főzd meg a tojást hagyományosan. Ha meghámozod, a belseje egységesen sárga lesz, nem különül el a fehérje. Kiválóan használhatod szendvicsek, saláták, hidegtálak dekorálására.