Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két sofőr is elhajtott a helyszínről. Néhány órán belül három oszlop is kitört egy-egy balesetben.

Röviddel éjfél után Szekszárdon, a József Attila utcában közlekedett egy férfi autójával a Damjanich utca irányából a Palánki út irányába.  A 10-es szám előtt haladása során nem tett eleget a jobbra tartási kötelezettségének, így egy szabályosan parkoló kocsi bal oldalának ütközött. 

Ezután letért az úttestről, ahol két fát, valamint egy villanyoszlopot tőből kidöntött. 

A kidöntött fák ágai nekicsapódtak egy ingatlan homlokzati szigetelésének és ablakredőnyének is. A sofőr a helyszínről adatai hátra hagyása nélkül ismeretlen helyre távozott. A beszerzett személyleírás alapján ellenőrizték kollégáink a jármű közelben lakó tulajdonosát, aki lakásán tartózkodott. A történtekről, illetve műszaki hibáról – állapotából adódóan – nyilatkozni nem tudott.  Mivel a szonda pozitív értéket mutatott,  előállították további mintavételre, a kocsit pedig lefoglalták.

Folytatás Bátán

Alig egy órával később Bátán is történt egy anyagi káros baleset. Negyed kettő körüli időben a Fő utcán közlekedett autóval a Vágóhíd utca irányából a Petőfi utca irányába egy férfi, amikor haladása során ismeretlen okból letért az úttest jobb szélén található útpadkára – ahol fékezés nélkül- egy beton villanyoszlopnak ütközött, mely ennek következtében eltörött, kimozdult a helyéről.

A kocsi 21 éves sofőrje a biztonsági övet nem használta és a szonda is pozitív értéket mutatott, így őt is előállították további mintavételre.

Majd irány Pörböly

A harmadik eset röviddel öt óra előtt történt Pörböly területén. A Hunyadi utcában közlekedett egy férfi autóval Bátaszék irányából Baja irányába, amikor ismeretlen okból jobbra letért az útról, ott behajtott egy füves vízelvezető árokba, majd neki csapódott egy villanyoszlopnak.

A balesetet követően az okozó, valamint egy fő utasa a helyszínről adataik hátra hagyása nélkül távoztak.