Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több mint négyszáz résztvevővel zajlott le szombaton a XXXIII. Országos Táncművészeti Fesztivál elődöntője. Az egész napos seregszemlét a Táncpedagógusok Országos Szövetsége rendezte, karöltve a PTE IGY Gyakorló Általános Iskola táncművészeti tagozatával. A helyszínre, azaz Paksra, a Csengey Dénes Kulturális Központba nemcsak az ország déli régiójából, köztük Bajáról, Bátaszékről, Harkányról, Siklósról és Szekszárdról érkeztek vendégek, hanem Budapestről is.

Négy korosztályban indultak a versenyzők

A versenyzők gyermek, junior, ifjúsági és felnőtt korosztályokban, ezen belül kilenc, a klasszikus balettől a kortárs táncon át a hip-hopig terjedő kategóriákban mutatták meg a tudásukat. A szólóban, párosban és csapatban bemutatkozó versenyzők látványos ruhákban, hol lassú lírai, hol ütemes zenére táncoltak.

Taroltak a szekszárdiak

A versenyen harmincnégy sereget osztottak ki. A PTE IGY Gyakorló Általános Iskola táncművészeti tagozatának száz gyermeke tizenegy koreográfiával nevezett. Három első helyezést értek el, emellett egy második és négy harmadik helyet is sikerült megszerezniük a szekszárdiaknak. Ez azt jelenti, hogy összesen nyolc koreográfia jutott el az április közepén kezdődő döntőbe, aminek Budapest ad otthont.