Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

"Gyermekeink biztonsága” címmel a napokban tartottak bűnmegelőzési fórumot a dombóvári Művelődési Házban.

A Dombóvári Rendőrkapitányság és a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum eseményén Gábor Zoltán r. alezredes, a Dombóvári Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője, a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum társelnöke köszöntötte a megjelenteket.

Fontosak a kortárs segítők

Kovács Adriána, a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium tanulója mutatta be a gimnáziumban tavaly elindított és jelenleg is működő kortárs oktatás menetét, a programban részt vevő diákok munkáját. Mráv Nikoletta gyermek- és ifjúsági klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus „Kamasz kaland” címmel tartott előadást a serdülőkor feladatairól, nehézségeiről.

Kitért a serdülőkor biológiai, pszichológiai változásaira, az autoritás és identitás krízisre, a vészjelekre, a serdülőkori problémás viselkedésre, a szerhasználat és addikció szempontjából a rizikófaktorokra, valamint a serdülő szerhasználatának stádiumaira, testi, pszichés tünetekre, magatartásbeli változásokra. A rendezvényen közel 50 érdeklődő vett részt.