Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Január másodikán újra kinyit a dunakömlődi 3-as számú posta. November 12-én a takarékossági intézkedések miatt a Magyar Posta Zrt. vállalat számos kisebb hivatalával együtt a dunakömlődi postát is bezárta.

November óta Pakson intézték a postai ügyeket

A településrész lakói számára nagy problémát jelentett ez a lépés, hiszen november óta a paksi egyes számú postára kellett bejárniuk intézni az ügyeiket. Spiesz József, a dunakömlődi településrészi önkormányzat elnöke már a bezárást követően felkereste a polgármestert, aki felvette a kapcsolatot a vállalat nyugat-magyarországi központjával, magyarázatot kért a működés szüneteltetésére és megoldást keresett a problémára.

Paks is hozzájárul a posta kinyitásához

Egyeztetéseket követően a felek megállapodásra jutottak, melynek értelmében Paks város önkormányzata 18 hónapon át hozzájárul a dunakömlődi hivatal fenntartási költségeinek feléhez. A 18 hónap lejártát követően is működik majd a posta, ami egyébként is megnyitott volna a későbbiekben. A hivatal kihasználtságát jól mutatja, hogy több paksi lakos is itt intézte ügyeit.