Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Sport

EB 2024: Vereséggel kezdett a magyar válogatott

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magyar labdarúgó válogatott 3-1-es vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság A csoportjának második mérkőzésén Svájctól. 

A mieink nem kezdték jól a mérkőzést és már a 12. percben hátrányba is kerültek, mikor Duah lépett ki a védelem mögül és Gulácsi Péter mellett a hálóba lőtt. Sajnos a folytatásban sem játszottunk jobban, nem sikerült helyzeteket kialakítanunk és hátul is többször bizonytalanok voltunk. A félidő lefújása előtt egy kapu előtti kavarodásnál nem sikerült Nagy Ádámnak felszabadítania, a labda Aebischerhez került, aki 23 méterről a bal alsó sarokba csavart. 

A félidő lefújásakor így 2 gólos hátrányban vonulhattunk szünetre. 

A második féidőben aztán a cseréknek is köszönhetően feljavult Marco Rossi együttese, és egy szép támadás végén Szoboszlai beadását Varga Barnabás mesterien fejelte a svájci kapuba. A folytatásban mindent megtettünk az egyenlítés érdekében, beállt Ádám Martin is, de újabb gólt már csak a svájciak tudtak szerezni. Egy előre ívelt labdát nem tudott megszelidíteni Willi Orbán, aki Embolóhoz fejelte a labdát, a svájci csatár pedig nem hibázta el a ziccert és ezzel beállította a 3-1-es végeredményt. 

A magyar válogatott ugyan nem játszott jól, de a lefújás után a nagy számú magyar szurkolótábor megtapsolta a csapatot és a Himnuszt is elénekelték közösen.

A válogatott legközelebb szerdán 18:00-kor lép pályára Stuttgartban a házigazda Németország ellen.