Több komplex ivóvízminőség-javító beruházás is megvalósul Tamási városának vízmű telepén mind hazai, mind európai uniós források felhasználásával.

Az előírásoknak megfelelő minőségű lesz a víz

A szóban forgó telepen az újonnan létesülő vízkezelő gépházakban a mai kor színvonalának megfelelő új szűrés technológiák kerülnek megépítésre, melyek segítségével a városban szolgáltatott ivóvíz a hatósági előírásoknak megfelelő minőségű lesz.

A határértéken mozgott

Eddig az ivóvíz több alkotóeleme is meghaladta a határértéket. Azért, hogy a határértéknek megfelelő ivóvizet lehessen biztosítani, a meglévő vízműtelepen új vízkezelő berendezések telepítése valósult meg. A rendszeren történő ivóvízminőség-javító fejlesztésnek köszönhetően a projektterületen élőknek egészségesebb, a szigorú határértékeknek is maradéktalanul megfelelő ivóvizet tud majd a DRV Zrt. szolgáltatni.

Az új tisztítás technológiák beüzemelését követően megtörténik majd a fő ivóvíz vezetékek mechanikai tisztítása és átmosatása. A munkálatok átmeneti, enyhe nyomáscsökkenéssel, vízzavarosodással járhatnak.