Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy szabadnap vagy hétvége elég ok arra, hogy egy különleges reggelivel ünnepelj. Sőt, egy stresszmentes hétköznapon is pillanatokat alatt összedobhatod ezt a különleges finomságot. Neked is feltűnt már, hogy a hagyományosból hiányzik az a valami, amitől igazán jó textúrája lehetne ennek az örök kedvencnek? A megoldás nem más, mint a zabliszt.

A zabban ugyanis egyfajta oldható rost, az úgynevezett béta-glükán található, ami csökkenti a vércukor- és koleszterinszintet, ezáltal pedig csökkenti a szív- és a cukorbetegség kockázatát.

Ez a rusztikus reggeli gabona finom textúrát is kölcsönöz a palacsintának, másrészt sokkal "hidratáltabb" marad a palacsinta, a zab ugyanis magába szívja a nedvességet. Emiatt a zabliszt sokkal jobb megoldás a gluténmentes lisztre, mint a mandula- vagy kókuszliszt, hiszen utóbbiak olyan könnyen porladnak, hogy szinte lehetetlen megfordítani a belőlük készült palacsintát a serpenyőben

Nem tudtad megenni mindegyiket? Nem baj, akár le is fagyaszthatod őket. Először rakd a palacsintákat egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd tedd be őket a fagyasztóba. 30-40 perc elteltével, amikor már megszilárdultak, vedd le a palacsintákat a papírról, és tedd át őket egy légmentesen záródó dobozba.