Tárlaton a szekszárdi dombvidék. A kiállításmegnyitó szeptember 12-én lesz, 17 órakor a Babits Mihály Kulturális Központ Márványtermében.

Az elmúlt évben „Egy fürt Szekszárd” címmel az intézmény elindított egy kezdeményezést, amelyben szekszárdi és Szekszárd környéki művészeket szólított meg egy csoportos kiállítás megvalósítására.

A nagy sikert követően, idén is lesz kiállítás! Célja továbbra is, hogy a Szekszárdi-dombvidék gazdag hagyományait és varázslatos tájait ábrázolja a művészet által.

A Szekszárdi Szüreti Napok kísérő programjaként a tárlat bemutatja a különböző művészeti ágakon keresztül azokat az értékeket, amelyekre többek között büszkék lehetünk, a borvidék természeti adottságait és a benne rejlő hagyományokat, a szőlőt, mint a minőségi borok legfontosabb összetevőjét és a szüreti mulatságokat, amik mind Szekszárd közismert jellegzetességei.

A kiállítás megtekinthető 2023. október 14-ig az intézmény nyitvatartási idejében. Szekszárdi Szüreti Napok ideje alatt (2023. szeptember 14-17.) 10-17 óra között látogatható.