Emellett felhívja a figyelmet a felelősségvállalásra is! A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, továbbá a Magyar Honvédség állományából is többen részt vettek a Magyar Vöröskereszttel szervezett közös véradáson. A Természeti Katasztrófák Elleni Védekezés Világnapját az ENSZ 1987. évi határozata alapján minden október második szerdáján ünnepeljük, melynek keretében figyelmeztetik az embereket bolygónk sérülékenységére, az érte viselt felelősségre.


Természeti csapások mindig is lesznek, de nem feltétlenül válnak katasztrófává, ha megtesszük a szükséges lépéseket.

Összesen 17-en jelentkeztek a véradásra katasztrófavédelem hivatásos és az íróasztal mögött dolgozó rendvédelmi alkalmazott munkatársai, valamint a honvéd bajtársak.

A segítőknek is jár az ünneplés

Ünnepeljük azokat a névtelen hősöket, akik nap mint nap szállnak szembe az újabb és újabb katasztrófákkal, mentve embertársaikat, anyagi javaikat. Ünnepeljük a hivatásos és civil szervezetek munkatársait, akik életük kockáztatásával szállnak szembe a sokszor embert próbáló veszélyekkel. Az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársai egy szúrás alkalmával 450 milliliter – egy egység – vért vesznek le, ezt később három részre bontják, így egy véradással tulajdonképpen három ember életét menthetik meg a véradók.

(Fotó: Tolna MKI)